Prodajne uspešnice

Kategorije

Informacije

Proizvajalci

Novosti

Akcije

Dobavitelji

Ni dobaviteljev

ODPOKLIC DRUŽBE SPECIALIZED ZA POPRAVILO MANJŠEGA ŠTEVILA BATERIJ LEVO/KENEVO PRVE GENERACIJE

Spoštovani kolesar Specialized,

Pri družbi Specialized so se odločili za prostovoljni odpoklic manjšega števila baterij, ki se prodajajo kot originalna oprema in kot poprodajna oprema za uporabo z električnimi gorskimi kolesi Turbo Levo in Kenevo 1. generacije, proizvedenimi med letoma 2017 in 2019.

Prosimo, preberite spodnja navodila, da ugotovite, ali to zadeva vašo baterijo. Če je tako, se obrnite na nas, saj bomo brezplačno pregledali in popravili baterijo, kar vključuje ponovno lepljenje nadzorne plošče, da bo učinkoviteje tesnila. Litij-ionske baterije so stabilen in varen način za napajanje naših prenosnih elektronskih naprav, vključno z e-kolesi. Kot pri vseh napravah morate za pravilno vzdrževanje prebrati uporabniški priročnik kolesa.

Privilegij je, da lahko delimo svojo strast do koles z vami, in upamo, da boste kmalu znova na stezicah.

Hvala, ker vozite Specialized,

RAZLOG ZA ODPOKLIC

Vse kolesarske baterije Specialized so zasnovane in preizkušene, da ustrezajo ali presegajo standarde industrije glede vodoodpornosti. Pri manjšem številu (ocenjujemo, da manj kot 15 %) baterij, če prevodna voda (npr. slana ali klorirana) prebije tesnilo okrog nadzorne plošče, npr. zaradi ponavljajočega se pranja z visokotlačnim čistilcem, in doseže specifično, zelo malo območje nezaščitenega vezja baterije, lahko v zelo redkih primerih pride do kratkega stika, ki bi obšel več plasti zaščite, vgrajene v baterijo. V dovolj napolnjenih baterijah lahko to privede do termičnega pobega, ki predstavlja tveganje požara in opeklin.

PRIZADETI MODELI KOLES

Naslednji modeli koles lahko vsebujejo odpoklicano baterijo. Če vaše kolo tukaj ni navedeno, vas ta odpoklic ne zadeva.

KAKO UGOTOVITI, ALI JE VAŠA »TRAIL« BATERIJA M1 PRIZADETA:

Potencialno prizadete baterije lahko prepoznate po kombinaciji številke dela in datuma proizvodnje, oboje pa je navedeno na nalepki na posamezni bateriji - tabela med slikami pod objavo.

Za branje nalepke je treba baterijo odstraniti s kolesa z uporabo 6-milimetrskega imbus ključa. Če nalepke ni mogoče prebrati ali manjka, morate svoje kolo odpeljati najbližjemu pooblaščenemu prodajalcu v pregled.

KAJ MORAM STORITI, ČE IMAM ZADEVNO BATERIJO?

Znova namestite svojo baterijo v kolo, vendar je ne napolnite, dokler je pooblaščen prodajalec Specialized ne popravi. Če je raven napolnjenosti baterije 50 % ali več, se morate kot previdnostni ukrep čim prej peljati s svojim kolesom (v suhih pogojih) izključno zaradi zmanjšanja ravni napolnjenosti na manj kot 50 % (če je mogoče, ne manj kot 20 % zaradi diagnostičnega postopka prodajalca). Ko je pod ravnijo 50 % napolnjenosti, se obrnite na nas in se dogovorie za brezlpačno popravilo baterije.